Здравейте, имам следния проблем- колата пали чудесно в студовете, държи обороти до момента в който натисна газта- ако съм натиснал съвсем леко газта оборотите падат и колата гасне, а ако дам повече газ- падат опитва се да изгасне и после рязко се изфорсира. Като загрее работи добре и този проблем го няма. Някакви идеи какъв може да е проблема?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем на студено
Collapse
X
-
Това с бензин 100 октана има ефект само докато го има в резервоара. После пак по старо му. Решението е свястна диагностика и отстраняване на проблема. Всякакви набутвации от към 100 октана, добавки и прочее са напълно безсмислени.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Това за диагностиката съм съгласен на 100% , но за набутванвто с 100октана съм против на 100% чее набутване защото тези коли трябва да се карат със 98 или 100 октана иначе разхода е височък ,а вървежа нисък. Цената на високооктановият бензин се избива от по-добрата работа на мотора с него и свалянето на разхода с до 1л на 100кмEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеТова за диагностиката съм съгласен на 100% , но за набутванвто с 100октана съм против на 100% чее набутване защото тези коли трябва да се карат със 98 или 100 октана иначе разхода е височък ,а вървежа нисък. Цената на високооктановият бензин се избива от по-добрата работа на мотора с него и свалянето на разхода с до 1л на 100кмAlfa Romeo 145 1.4 16vEX
Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX
Comment
-
Ами в заводските предписания обикновенно е дадено с какъв бензин минимум да се кара, а в българия 95 нее 95 така че сам си направи извода ( ако ти ядеш само хляб ще имаш ли сили да бягаш) . Аз карам със 100 и ми харчи близо 1 литър по-малко и върви много по-добре колата.
А на тези сайтове не им вярвай на 100% колега,защото предната ми кола беше Корадо 1.8 16в и на капачката на резервоара и в книжките на модела пишеше Минимум 98октана,а в този сайт пише 95
---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:16 ----------
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...B2.D0.BA.D0.B8
Виж тук и виж в линка който си дал как е обозначен бензинаLast edited by don_pepone; d.m.y г., 12:34.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
На всички алфи, на които съм виждал оригиналните книги (дето ги дават с колата) изрично е написано "МИНИМУМ RON95", това някъде след 95-96-та година де...
Ако попрочетете какво точно обозначава октановото число и малко се задълбочите в темата ще разберете коя с какъв бензин може и с какъв не може да се кара... А пък иначе ако ви влече и газ за лампи можете да сипвате за по-еФтинджос и да се смеете на балъците дето си дават парите за 100-октанов бензин
Comment
Comment